Запорізьких підприємців штрафують за неприбраний сніг

14.01.2021 14:34

Відповідно до правил благоустрою суб’єкти господарювання повинні стежити за належним станом прилеглої території. У період снігопадів власники кафе, магазинів, офісів мають розчищати територію від снігу та ожеледі.

Вчора у Запоріжжі був снігопад. Комунальники розпочали прибирання з ночі. Фахівці інспекції з благоустрою провели рейд вулицями міста, аби перевірити прилеглі території підприємців на чистоту. За результатами перевірки на керівництво мережевого супермаркету по вулиці Ладозькій було складено адміністративний протокол за порушення правил благоустрою. Територія біля супермаркету була нерозчищеною, що загрожувало безпеці руху пішоходів та відвідувачів магазину.

Також протокол про адміністративне порушення склали на керівництво магазину по проспекту Собороному, 224. У визначених законодовством межах навколо закладу торгівлі сніг було прибрано неналежним чином. 

Нагадаємо, за недотримання правил благоустрою міста Запоріжжя щодо утримання прилеглої території у належному стані передбачене накладення штрафу до 1700 грн на посадових осіб та фізичних осіб-підприємців, і до 1360 грн на фізичних осіб.

Подібні рейди триватимуть у Запоріжжі й надалі.