Запорізька школа №95 стала переможцем проєкту «Громадський бюджет» і показала свої досягення

14.01.2021 16:00

У Запоріжжі продовжується реалізація проєктів-переможців попередніх років у міському конкурсі «Громадський бюджет». Так, свої досягнення сьогодні показав педагогічний колектив загальноосвітньої школи №95, що у Шевченківському районі. Вони перемогли у «Громадському бюджеті» у 2019 році. В 2020-му проєкт реалізували.

На території освітнього закладу  не було майданчиків відпочинку для дітей. За ініціативи директора школи та за підтримки педагогічного колективу і батьківської громадськості було  підготовлено проєкт «Територія щасливого дитинства» та подано його на розгляд робочої групи конкурсу «Громадський бюджет 2019».

У результаті проєкт переміг у конкурсі у категорії «Проєкти, пов’язані з комунальними закладами».

Згідно з Положенням конкурсу проєкт слід було реалізувати протягом 2020 року - у грудні збудований інфраструктурний об’єкт відкрили. Завдяки цьому на території закладу з’явився сучасний майданчик для дітей, який складається з трьох локацій. А саме:

«Майданчик непосидючих мрійників» (майданчик для активного рухливого відпочинку дітей, де розміщена ігрова зона з безпечним гумовим покриттям);

«Паркова зона» (локація для відпочинку зі встановленими лавами);

«Майданчик маленьких дослідників» (локація для проведення уроків, занять, тренінгів тощо на свіжому повітрі).

- Майданчик відповідає всім сучасним нормам щодо організації освітнього процесу та дозвілля дітей. Незважаючи на те, що будівництво закінчилося лише нещодавно, він вже став улюбленим місцем проведення навчальних занять, тренінгів та дозвілля учнів. Так,  діти, які відвідують групу подовженого дня, із задоволенням проводять час на ігровому майданчику. Учні початкової та середньої ланок зустрічалися з працівниками МВС України в рамках програми «Шкільний офіцер». Регулярно тут проводили уроки на свіжому повітрі, - розповіла директорка загальноосвітньої школи №95 Олена Огібалова.

За її словами, проєкт брав участь у міському конкурсі «Громадський бюджет» декілька років поспіль. У 2019 році за ідею створення майданчиків проголосувало 959 запоріжців – голосів вистачило для перемоги. На втілення проєкту з бюджету міста виділили майже мільйон гривень.

- До конкурсу «Громадський бюджет» приєднались одразу декілька закладів освіти Запоріжжя – у кожного з них дуже цікавий проєкт, який має право на життя. Цей майданчик став улюбленим осередком дозвілля і творчості  не тільки учнів школи № 95, але й мешканців прилеглих до закладу будинків. Таким чином ми отримали ще один гарний інфаструктурний об’єкт завдяки громадським ініціативам. Це ще раз доводить, що спільні зусилля здатні змінити життя в рідному місті на краще, - сказав директор департаменту освіти і науки Запорізької міської ради Станіслав Романчук.