У Вознесенівській райадміністрації звітують про рік роботи

14.01.2021 16:20

Районна адміністрація міської ради по Вознесенівському району вживає комплексні заходи задля приведення території району до належного санітарного стану. Так, минулоріч зокрема було організоване вивезення гілля з прибудинкових територій, а також ремонт внутрішньоквартальних доріг.

Підрядні компанії системно виконують роботи з кронування й видалення аварійно небезпечних дерев. Так, впродовж 2020 року були обрізані близько 200 дерев, ще понад сотню – видалені. Також з внутрішньоквартальних територій багатоповерхівок підрядники вивезли 1255 т опалого листя і 315 т гілля.

Значна увага у районі приділяється озелененню місць відпочинку громадян, догляду за утриманням та ремонту малих архітектурних форм, доріг, тротуарів та пішохідних доріжок, а також санітарному утриманню територій. 

Значну увагу приділено відновленню дорожнього покриття. В межах фінансування було виконано поточний ремонт методом відсипки внутрішньквартальних доріг приватного сектору, а по району загалом виконано ремонт 13,2 тис. кв. м внутрішньоквартальних доріг, відремонтовано 6,3 тис. кв. м тротуарів.

У 2020 році тривала активна боротьба з карантинними рослинами. Механічним методом, у тому числі в межах «білих плям», небезпечний бур’ян видалили на загальній площі 106,8 га.

Також продовжується робота з демонтажу незаконно розташованих тимчасових споруд. Протягом року на території району було демонтовано 14 об’єктів, замінено 30 тимчасових споруд на новий архетип у відповідносьті з затвердженим "Кодом міста". Проведено 56 рейдів з ліквідації торгівлі у невстановлених місцях, так званої «стихійної торгівлі».

З метою запобігання поширенню гострої респіраторної хвороби COVID-19 у Вознесенівському районі створена мобільна група, до якої включено представників відділу економічного розвитку та підприємництва районної адміністрації для здійснення перевірок суб’єктів господарювання, що знаходяться в межах території.

Метою перевірок було дотримання ними встановлених вимог адаптивного карантину, а саме - носіння захисних масок, дотримання соціальної дистанції, здійснення визначених заходів дезінфекції. Так, за період з березня по грудень 2020 року мобільною групою здійснено 157 рейдів.

За результатами рейдів складено 21 протокол за ст. 152 – про порушення в сфері благоустрою, 219 актів, 405 довідок про порушення санітарно-гігієнічних і санітарно-протиепідемічних правил і норм протоколів за ст. 42- 59 КУпАП.