У Запоріжжі гіпермаркети перевірили на дотримання карантинних вимог

14.01.2021 16:52

В Олександрівському районі перевірили, як працюють гіпермаркети під час локдауну. Представники мобільної групи відвідали один з найбільших будівельних магазинів. А також перевірили і розташовані поруч заклади.

Під час рейду було виявлено, що гіпермаркет працює лише на видачу замовлень, зроблених онлайн. Всередину покупців не пускають, всі торговельні зали відокремлені обмежувальними стрічками.

- Ми здійснюємо перевірку діяльності суб’єктів підприємницької діяльності, оскільки відповідно до постанови Кабінету міністрів з 8 по 24 січня продаж непродовольчої групи товарів заборонений. Дозволено продавати тільки продовольчі товари, - зазначив заступник голови Олександрівської районної адміністрації Сергій Шевченко.

Схожа ситуація й у сусідньому торговельному центрі. Тут можна придбати лише продукти, засоби гігієни та газети. Інший товар також відокремлений стрічками. Більшість орендованих майданчиків у гіпермаркеті закриті. Працюють лише магазини електроніки, де видають онлайн-замовлення, та кафе з їжею на винос.

- Ми вимагаємо від наших партнерів повністю дотримуватись законодавства України. Відповідно до цього з 8 січня всі непродовольчі магазини зачинені. Гіперамркет "Ашан" працює, але зони, де є непродовольчі товари, також огороджені стрічками, їх не продають, - розповіла директорка торговельно-розважального комплексу «City Mall» Вардуі Батракова.

Під час сьогоднішнього рейду порушень не було виявлено. Загалом з початку року Олександрівським відділом поліції складено 6 протоколів на підприємців району щодо порушення карантинних вимог.