Інспектори з благоустрою складають протоколи за несвоєчасне прибирання снігу

15.01.2021 10:15

Так, за перші два дні після снігопаду – 13-14 січня - працівники інспекції склали два протоколи на керівників закладів торгівлі про адміністративні правопорушення згідно зі ст. 152 КУпАП.

Інспекція з благоустрою щороку взимку перевіряє своєчасність ліквідації суб’єктами господарювання наслідків негоди – снігу та льоду.

Так, останніми днями інспектори з благоустрою здійснили понад 100 перевірок юридичних та фізичних осіб, провели роз’яснювальну роботу стосовно необхідності прибирання снігу. Зокрема нагадали, що починати слід негайно (від початку снігопаду) для запобігання утворенню накату й продовжувати до його закінчення.

За вказаними адресами будуть проведені повторні перевірки. Уповноваженим особам надані відповідні вимоги щодо усунення наслідків порушень Закону України «Про благоустрій населених пунктів» та розділу 5.22 Правил благоустрою території м. Запоріжжя, затверджених рішенням Запорізької міської ради від 22.06.2011 № 41.

Зазначимо, роботи з очищення від снігу та льоду мають проводитись власниками або балансоутримувачами приміщень, підприємств усіх форм власності в радіусі 15 метрів навколо. З метою уникнення нещасних випадків та травмування громадян міста на осіб, які не здійснюють своїх обов’язків з прибирання снігу та льоду, а також категорично відмовляються виконувати законні вимоги інспекторів, складаються протоколи про адміністративне правопорушення.

Нагадаємо, що згідно зі ст. 152 КУпАП за порушення державних стандартів, норм і правил у сфері благоустрою населених пунктів, правил благоустрою територій населених пунктів передбачено накладення штрафу на громадян від двадцяти до вісімдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян і на посадових осіб, громадян - суб'єктів підприємницької діяльності - від п'ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.