У Запоріжжі вшанували військових, які захищали Донецький аеропорт

16.01.2021 13:18

Сьогодні, 16 січня, в Україні відзначають День пам’яті захисників Донецького аеропорту. Пам’ятні заходи з дотриманням усіх карантинних норм провели й у Запоріжжі, в парку Металургів.

Оборона Донецького аеропорту тривала з 26 травня 2014 року по 22 січня 2015 року. Протягом 242 днів українські військові, добровольці, медики та волонтери протистояли атакам російських військ та проросійських бойовиків, захищаючи нашу територію.

За офіційними даними, під час захисту аеропорту загинуло 100 військових. За стійкість та безстрашність українців, учасників цих боїв, назвали «кіборгами».

У парку Металургів  зібралися сьогодні представники обласної та міської влади, волонтери, військові. Пам'ять загиблих вшанували хвилиною мовчання, після чого поклали квіти до меморіалу.

- Сьогодні один з тих днів, коли вся Україна вшановує бійців, які захищали і захищають наші кордони та наш суверенітет. Подія, яку ми маємо завжди пам'ятати  - це мужній захист Донецького аеропорту нашими військовими. Люди поклали на його оборону усі зусилля, своє здоров'я і, навіть,  життя. Вважаю, що кожен українець має знати своїх героїв, адже пам'ять про наших сміливих та мужніх бійців повинна жити в серці кожного запоріжця, кожного українця, завжди, - зазначив керуючий справами виконавчого комітету Запорізької міської ради Роман Омельянович.