У Запоріжжі неправильно припарковані автомобілі заважають вивезенню сміття

19.01.2021 14:03

Послугу з вивезення сміття у місті надає низка підприємств. Одне з них - ТОВ «Вельтум-Запоріжжя». Підприємство продовжує безперебійно працювати в умовах карантину. Втім, у холодну пору року зазнає певних складнощів. Зокрема дістатись до контейнерів заважає залишений у не встановлених для паркування місцях автотранспорт.

Працівники ТОВ «Вельтум-Запоріжжя» не в змозі забирати сміття з баків, доїзд до яких перекритий транспортними засобами жителів будинків та працівників розташованих поруч організацій і установ.

Як розповіла начальниця відділу логістики ТОВ «Вельтум-Запоріжжя» Наталя Краско, внутрішньоквартальні проїзди досить вузькі, а взимку при мінусових температурах та після опадів - ще й слизькі. Маневруванню сміттєвоза заважають і кинуті у не встановлених місцях автівки, а пошук їх власників забирає чимало часу.

Так, сьогодні, 19 січня, працівники ТОВ «Вельтум-Запоріжжя» зокрема попрацювали у подвір’ї між багатоповерхівками за адресами вул. Гагаріна 1, 1а, що у Вознесенівському районі міста. Тут зі згаданих причин кілька днів не мали змоги забрати сміття.

- Така проблема існує повсюдно на багатьох сміттєвих майданчиках нашого міста. Люди, повертаючись додому, залишають автомобілі близько до контейнерів. Часто вантажникам доводиться підкочувати їх до сміттєвоза на чималу відстань, відповідно сміття по дорозі розсипається. Зараз слизько – контейнер котиться, тож це додаткове фізичне навантаження на працівників, які намагаються його втримати. У підсумку машина затримується на майданчику і запізнюється на інші маршрути. Ми часто пошкоджуємо особистий автотранспорт наших мешканців і несемо за це відповідальність, - додала Наталя Краско.

Представники ТОВ «Вельтум-Запоріжжя» закликають власників приватних авто не блокувати роботу сміттєвозів, адже це суперечить Правилам дорожнього руху. Так, згідно з ПДР паркувати авто біля контейнерів для відходів дозволено на відстані щонайменше 5 метрів.

Зазначимо, підприємство по всьому місту обслуговує близько 6 тисяч контейнерів. Відходи з прибудинкових територій у Запоріжжі вивозяться щоденно, без перерви на вихідні та свята.