У запорізькій гімназії №25 з’явилося обладнання для брикетування вторинної сировини

20.01.2021 15:35

Презентація механічного пресу для брикетування вторинної сировини відбулася сьогодні в стінах школи №25. Обладнання стало подарунком за перемогу в проєкті «Zero Waste School – 2020», організованому приватним благодійним фондом.

Запорізька гімназія №25 є постійним учасником та переможцем багатьох проєктів – як міських, так і загальноукраїнських. Так, школа три роки поспіль вигравала кошти на благоустрій території в конкурсі «Громадський бюджет».

Восени минулого року школа взяла участь в екологічному проєкті «Zero Waste School – 2020», де учні разом з учителями презентували свою власну творчу задумку – проєкт «Eco Town». Він приніс перемогу гімназії №25 серед 75 шкіл України. В подарунок гімназiя отримала механiчний прес для брикетування вторинної сировини.

- Педагогічний колектив та школярі цієї гімназії мають дуже активну громадську позицію. Вони регулярно отримують переможні місця в різних проєктах та конкурсах. У результаті такої активної діяльності вже вдалося огородити парканом територію школи, придбати сучасні тренажери для подвір’я, облаштувати доріжки бруківкою, провести озеленення. Я впевнений, що на цьому колектив гімназії зупинятись не буде. Тож це гарний приклад того, як можна власноруч щось змінити на краще, - розповів директор департаменту освіти та науки Запорізької міської ради Станіслав Романчук.

За словами педагогів, для здобуття перемоги в проєкті «Zero Waste School – 2020» учні багато працювали. Вони вчилися проєктному менеджменту, просуванню власного продукту, а також дізнались більше про сортування сміття та розумне використання природних ресурсів.

- Наше нове надбання – прес для брикетування сміття – дуже корисна та сучасна річ. Вона дозволить більш ефективно сортувати макулатуру та пластик, компактно їх складати, щоб потім здавати на переробку. На отримані кошти ми будемо надалі облаштовувати територію гімназії. За один раз при повному завантаженні пресу можна брикетувати 20-40 кг сміття. Це дуже зручно та цікаво. Тож ми вважаємо, що цей процес сподобається й нашим учням, - розповіла керівниця шкільного проєкту «Eco Town», педагог-організатор Запорізької гімназії №25 Людмила Мосiйченко-Бобракова.