У Запоріжжі продовжують перевіряти заклади торгівлі на дотримання карантинних вимог

21.01.2021 16:11

Сьогодні, 21 січня, мобільна група в складі представників Запорізького управління Держпродспоживслужби, Вознесенівської райадміністрації завітала до закладу роздрібної торгівлі продовольчими товарами на проспекті Соборному. Зокрема проінспектувала дотримання санітарно-гігієнічних вимог як працівниками, так і відвідувачами.

До цього магазину, де переважно пропонують сири та напої, мобільна група навідується вже вдруге. Попередню перевірку провели в грудні – тоді виявили низку незначних порушень. Зокрема відсутність інформаційних матеріалів з профілактики коронавірусної хвороби та супроводжуючих документів, які підтверджують якість деззасобів.

У підсумку на основі всіх виявлених зауважень представники Держпродспоживслужби склали амдінпротокол за ст. 42 КУпАП (порушення санітарних норм), санкція котрої передбачає стягнення штрафу від 102 до 425 грн.

Як пояснив продавець-консультант Дмитро, близько місяця тому магазин змінив адресу – переїхав з вул. Леоніда Жаботинського на проспект Соборний, тож працівники не встигли належним чином створити безпечні умови перебування у приміщенні людей. Цього разу, в ході повторної перевірки, мобільна група недоліків не виявила.

- Усунені всі недоліки, які були виявлені раніше. У цьому закладі дотримуються карантинних вимог. Наша мобільна група працює кожного дня з березня минулого року. Маємо вже певні зрушення. Люди, усвідомлюючи всю серйозність справи, почали ставитися до перевірок більш відповідально. Навіть пропонують навідуватись до них повторно, аби ми пересвідчилися, як багато позитивних змін у них сталося, - зазначила спеціалістка Запорізького міського управління Держпродспоживслужби у Запорізькій області Катерина Острогляд.

Катерина Острогляд додала, що серед найбільш поширених порушень - відсутність попереджувальних стрічок для дотримання відстані між покупцями в місцях розрахунку, супроводжуючих документів, які підтверджують якість деззасобів для обробки поверхонь, а також наявність антисептиків для рук з надмірно малою концентрацією ізопропілового спирту (норма – 60-70%).