Концерн «МТМ» демонтував незаконний гараж для усунення аварійної ситуації

21.01.2021 16:19

В ніч з 18 на 19 січня різке зниження температури повітря до -20 градусів призвело до пориву трубопроводу центрального опалення біля будинку №41 по вул. Гоголя в Олександрівському районі. Але дістатися до аварійної ділянки виявилося складним завданням через самовільно встановлений гараж. Під загрозою припинення теплопостачання опинилися більше 10 будинків на вулицях Гоголя, Покровській, Благовіщенській.

Чергова бригада концерну терміново виїхала на місце аварії, але швидко локалізувати проблему не вдалося через несанкціоновану господарчу будівлю, що перекривала доступ до тепломереж. Спеціалістам довелось викликати спецтехніку, аби посунути гараж на кілька метрів.

Діставшись до аварійної ділянки, бригада тимчасово локалізувала виток на трубопроводі діаметром 108 мм.

У подальшому, з метою недопущення витоків та аварії на цій ділянці, вирішили замінити пошкоджену частину трубопроводу новими металевими передізольованими трубами протяжністю 110 погонних метрів.

- Часто трапляється так, що через самовільно встановлені конструкції наші бригади ремонтників не можуть дістатися до епіцентру проблеми. Так і цього разу – власник гаражу не звертався до нашої служби, щоб узгодити місце встановлення об’єкту. А це треба обов’язково робити задля недопущення проблем у майбутньому. Наразі нам вдалося взяти ситуацію під контроль – всі мешканці залишаються з теплопостачанням. Відключення відбудеться всього на декілька годин у визначенний день, коли ми будемо виконувати врізання нової труби в систему. Про це ми заздалегіть попередимо місцевих жителів, - розповів головний інженер Олександрівського відділення концерну «МТМ» Юрій Бдуленко.

На сьогоднішній день  на ділянці продовжується заміна трубопроводу центрального опалення. Остаточно роботи планується завершити 29 січня з наступним благоустроєм та відновленням пошкодженого асфальтового покриття на проїзджій частині внутрішньоквартальної дороги  біля будинку №41 по вул. Гоголя.