У Запоріжжі нагородили кращих педагогів

28.09.2017 16:30

Сьогодні в Запоріжжі відбувся урочистий захід, присвячений Дню працівників освіти. У концертному залі імені Глінки зібралися кращі вчителі зі всієї Запорізької області. Привітати освітян з професійним святом прийшли представники обласної і міської влади, народні депутати України Ігор Артюшенко, Олег Ляшко та інші.

До присутніх звернувся міський голова Володимир Буряк, який відзначив величезний внесок запорізьких освітян у виховання підростаючого покоління.

- Дуже важливим є те, що ви даєте дітям, вкладаєте в них. Саме ви своєю працею робите маленьких дітей великими людьми нашої країни. Сьогодні місцева влада робить все можливе, щоб ви відчули реальну оцінку своєї праці, щоб ви могли й далі передавати свої знання, свій досвід школярам, - сказав Володимир Буряк.

Педагоги були нагороджені медалями, Почесними грамотами Запорізької обласної державної адміністрації, Запорізької обласної ради, виконавчого комітету Запорізької міської ради, обласними і міськими педагогічними преміями.

Премії міського голови кращим педагогічним працівникам Запоріжжя вручив міський голова Володимир Буряк. Серед лауреатів цієї премії кращі вчителі загальноосвітніх шкіл, педагоги дошкільних, позашкільних закладів, молоді фахівці.

Відзначимо, в цьому році в Запоріжжі на фінансування сфери освіти направлено 1,9 мільярда гривень. Це на 500 мільйонів гривень більше, ніж в 2016 році. Фінансується не тільки виплата зарплати, оплата енергоносіїв, але й придбання обладнання, ремонти шкіл і дитячих садів. Відкриваються додаткові дошкільні групи. В цьому році вже відновили роботу два дитячих садки, які багато років були закриті.

За кошти міського бюджету за останні роки були придбані 111 нових комп'ютерних класів, комп'ютерна техніка для 140 дитячих садків, нове музичне обладнання для позашкільних навчальних закладів. Ще один масштабний проект, який реалізується в 2017 році - будівництво семи нових стадіонів на базі запорізьких шкіл. Перший з них уже зданий в експлуатацію.