Запорізькі депутати підтримали пропозицію передати частину дороги «Харків-Сімферополь» на баланс держави

27.01.2021 13:55

Таке рішення дасть змогу привести важливу ділянку траси, яка проходить по території міста Запоріжжя, до належного стану після багаторічного терміну експлуатації.

Ділянка автомобільної дороги М-18 Харків-Сімферополь-Алушта-Ялта загальною протяжністю 14,241 км, що проходить через Шевченківський і Комунарський райони міста, нині перебуває у комунальній власності громади Запоріжжя.

Багаторічний термін експлуатації, нестабільний температурний режим, інтенсивний рух великогабаритного транспорту негативно впливають на стан асфальтового покриття, тож воно давно потребує ремонту.

Фінансові ресурси Запоріжжя і дрібні ремонтні роботи, що регулярно проводились балансоутримувачем, не дають можливості привести ділянку зазначеної дороги до належного стану у відповідності зі встановленими стандартами.

У зв’язку з чим депутати Запорізької міської ради підтримали пропозицію щодо передачі цієї ділянки дороги державного значення безпосередньо державі, до сфери управління Державного агентства автомобільних доріг України. Надалі це створює можливість для того, щоб виконати ремонт цієї дороги в рамках державної програми і за рахунок коштів держбюджету.