Питання житлово-комунального господарства та розвитку культури. Володимир Буряк провів особистий прийом громадян

29.09.2017 09:20

Міський голова Володимир Буряк провів черговий особистий прийом громадян. Уже традиційно більшість питань стосувалися ремонту житлового фонду - покрівель, внутрішньобудинкових інженерних мереж, під'їздів і так далі. Серед тих, хто прийшов на прийом, були мешканці, як багатоквартирних будинків, так і гуртожитків.

Гуртожиток по вулиці Незалежної України, 37 передали в комунальну власність міста в 2010 році. Зо два десятки років в ньому не проводилися ремонтні роботи. Мешканці регулярно отримували обіцянки про включення будинку в графік капітальних ремонтів на той чи інший рік. При цьому за минулий час стан будівлі тільки погіршився. Тече каналізація, від чого в будинку постійно стоїть неприємний запах. Необхідно ремонтувати покрівлю, підлогу на першому поверсі.

В останній раз мешканцям пообіцяли виконати ремонт гуртожитку в 2017 році, але роботи так і не почалися. Щоб зрушити питання з мертвої точки запоріжці прийшли на прийом до міського голови Володимира Буряка.

- Переді мною лежить лист департаменту ЖКГ про те, що роботи будуть виконані в цьому році. Чому людям пообіцяли, але не виконали? Розберіться, хто надав мешканцям таку відповідь, для початку йому треба винести догану. Підготуйте мені доповідну записку за результатами перевірки, - сказав Володимир Буряк.

Міський голова доручив комунальним підприємствам «Наше місто», «Запоріжремсервіс» виконати ремонт каналізаційних мереж в підвалі зазначеного будинку.

- Необхідно відремонтувати каналізацію, щоб мешканці могли нормально перезимувати, не потерпаючи в будинку від смороду та вогкості. Також в цьому році повинна бути завершена підготовка проектної документації для ремонту гуртожитку. Самі роботи виконати в 2018 році, - зазначив Володимир Буряк.

Також з проханням про допомогу звернулися мешканці будинку по вулиці Сергія Синенка, 65. З усіх під'їздів будинку ремонт не був виконаний тільки в одному - шостому. Терміни робіт неодноразово переносилися. Однак далі обіцянок справа не йшла. Житловики пояснюють, що під'їзд спочатку треба вирівняти, оскільки він нахилився. Мешканці, що прийшли на прийом, з цим не згодні, і вважають, що будівля стабілізувалася, і під'їзд вирівнювання не потребує.

Міський голова доручив профільним фахівцям, керівництву районної адміністрації по Дніпровському району зустрітися з мешканцями, вивчити ситуацію на місці. Якщо перевірка підтвердить правоту мешканців, то ремонт під'їзду повинен бути виконаний в максимально стислі терміни.

Крім проблем ЖКГ, жителі Запоріжжя піднімають на прийомі у міського голови й інші питання. Зокрема обговорювали перспективи розвитку культурної сфери міста.