У Запоріжжі запрацювало відділення, в якому можуть переночувати безхатченки

01.02.2021 12:15

У Запоріжжі відкрилося відділення для нічного перебування безхатченків. Притулок у ньому зможуть отримати понад 30 осіб. Про це повідомив на своїй публічній сторінці у соціальній мережі «Фейсбук» міський голова Володимир Буряк.

За кошти міського бюджету реалізується низка міських програм, спрямованих на допомогу соціально незахищеним верствам населення. Понад 10 років діє у складі Запорізького міського територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Центр реінтеграції бездомних осіб. Однак донедавна існувала проблема створення у місті установи, де безхатченки у разі потреби могли б переночувати, особливо взимку.

Місту вдалося знайти необхідні приміщення і восени минулого року були виділені кошти для їх поточного ремонту, закупівлі інвентаря та обладнання. Після виконання підготовчих робіт з 1 лютого відділення нічного перебування центру реінтеграції бездомних осіб Запорізького міського територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) розпочало свою діяльність. Воно працюватиме за адресою вул. Радіаторна, 40. Про це написав сьогодні на своїй публічній сторінці у соціальній мережі «Фейсбук» міський голова Володимир Буряк.

Притулок тут можуть знайти понад 30 осіб - як на одну ніч, так і на більш тривалий період. У їх розпорядженні будуть ліжка з постільною білизною, душ, кухонне обладнання, все необхідне для прання та прасування речей. Працюватимуть тут і фахівці, які зможуть допомогти безхатченкам у вирішенні питань соціального захисту, відновлення документів, реєстрації місця проживання тощо.