У Запоріжжі обговорили реалізацію Муніципальної енергетичної реформи

02.02.2021 13:05

Міська влада Запоріжжя активно залучає позабюджетні кошти для реалізації інвестиційних проєктів у різних сферах міського господарства. Зокрема в нашому місті буде реалізований проєкт Європейського інвестиційного банку з термомодернізації будівель соціальної сфери в рамках Програми розвитку муніципальної інфраструктури України.

Сьогодні в малій залі Запорізької міської ради відбулася зустріч представників виконкому Запорізької міської ради, Міністерства розвитку громад та територій України, а також консультантів та експертів Європейського інвестиційного банку. Учасники зустрічі обговорили технічні питання стосовно підготовки необхідної документації. Зокрема були остаточно узгоджені всі необхідні умови для старту реалізації проєкту.

- Сьогодні відбулася значна подія. До нас завітав представник Європейського інвестиційного банку, який безпосередньо керує проєктом термомодернізації в нашому місті. Першим етапом реалізації проєкту стане початок фінансування робіт на 12 об’єктах соціальної сфери. Це заклади освіти. Сьогодні ми зробили важливий крок до того, що Запоріжжя буде отримувати фінансування на термомодернізацію цих закладів. Сьогоднішня зустріч стала стартом реалізації великого проєкту, результати якого, маю надію, ми побачимо вже найближчим часом, - зазначив перший заступник міського голови Андрій П’ятницький.

Також під час зустрічі було досягнуто домовленості щодо навчання для представників тендерного комітету щодо всіх нюансів проведення тендерного процесу.

На першому етапі планується закупівля робіт з термомодернізації 10 закладів освіти та 2 охорони здоров`я. Роботи проводитимуть за варіантом вентильованого фасаду. Наразі домовилися щодо пакету документів, які необхідно надати банку для отримання фінансування. Наступний етап - старт тендерних процедур закупівлі послуг з термомодернізації та безпосередній початок робіт.