У Запоріжжі готують фонтани до нового сезону

02.02.2021 14:50

В обласному центрі тривають роботи з ремонту та перевірки технічного стану міських фонтанів – головної літньої окраси та улюбленого місця відпочинку містян у спекотну погоду.

На балансі КП «Титан» находяться 38 фонтанів. Серед найвідоміших - фонтани на площах Поляка і Маяковського, бульварі Шевченка, плаваючі у парках Перемоги та Вознесенівському.

На зиму водограї вимикають та консервують. Увесь цей час команда електриків та слюсарів-ремонтників комунального підприємства «Титан» проводить підготовчі роботи перед їх відкриттям - діагностику технічного стану всіх систем, а також демонтаж чаш зимового накриття, де вони встановлені. 

- Цей процес передбачає перевірку фонтанного обладнання – насосів, форсунок, ламп освітлення, які підсвічують струмені фонтанів. Також приводимо до ладу самі чаші. Виконуємо їх шпаклювання у проблемних місцях, фарбування – зокрема тих, які знаходяться на бульварі Шевченка. Також відновлюємо пошкоджені плити - як всередині, так і ззовні. До кожного фонтану застосовуємо індивідуальний підхід, - розповіла головний інженер КП «Титан» Інна Харитоненко.

Зазвичай сезон фонтанів у Запоріжжі стартує наприкінці квітня. Першим у роботу «титанівці» запускають фонтан «Життя» на площі Маяковського, поступово й решту. Попередньо проводять обов’язкові пробні запуски. Минулоріч свої корективи вніс запроваджений на всій території України карантин - відновлення роботи фонтанів після зими перенесли на 9 травня.