Запоріжці заборгували підприємству «Вельтум-Запоріжжя» понад 60 мільйонів гривень

03.02.2021 12:45

Борги населення перед «Вельтум-Запоріжжя» за послугу вивезення твердих побутових відходів ростуть щомісяця. Станом на початок лютого борг становить 61,8 млн грн. Працівники підприємства ведуть постійну роботу по стягненню заборгованості, в тому числі й шляхом повідомлень. Якщо абонент продовжує ігнорувати оплату послуг з вивезення ТПВ, підприємство стягує заборгованість у судовому порядку.

ТОВ «Вельтум-Запоріжжя» вже вигравало кілька судових процесів з погашення заборгованості абонентами. Згідно з постановою суду боржник зобов'язаний виплатити заборгованість у повному обсязі. Крім цього, він також оплачує судовий і виконавчий збори.

Втім, боржник може не дотягувати до суду. Якщо немає можливості погасити повну суму боргу, його можна реструктуризувати. Для цього потрібно звернутися до підприємства-постачальника послуг та укласти з ним договір про щомісячне рівномірне погашення реструктуризованої заборгованості та своєчасну сплату поточних платежів за житлово-комунальні послуги.

Представники підприємства звертаються до абонентів з проханням не ігнорувати проблему заборгованості, своєчасно оплачувати рахунки за надані послуги.

У разі несплати споживачами заборгованості добровільно підприємство «Вельтум-Запоріжжя» успішно здійснює стягнення заборгованості в судовому порядку, з подальшим зверненням до органів виконавчої служби з покладанням на боржника суми судового та виконавчого зборів.