У Запоріжжі продовжують ремонтувати проблемні будинки

03.02.2021 16:29

Фахівці КП «Наше місто» продовжують поточні ремонти в багатоквартирних будинках і гуртожитках, які утримує на балансі підприємство.

Сьогодні комунальники працювали в гуртожитку по вулиці Мінській, 8. Цей гуртожиток був збудований ще у 50-х роках минулого століття. Зважаючи на вік, у будівлі накопичилось чимало проблем. З переходом об’єкту в управління комунального підприємства «Наше місто» фахівці поступово почали наводити тут лад.

Як розповів провідний інженер КП «Наше місто» Денис Хмиров, минулого року в будинку було відремонтовано вхід у під’їзд, а також проведені антивандальні заходи у підвалі гуртожитку – там встановлені нові двері, захисна решітка та новий навіс. Також був виконаний частковий ремонт місць загального користування.

- Цього року ми розпочали другий етап ремонтних робіт. Зокрема було замінено 50 метрів трубопроводу холодного водопостачання, таким чином вся система подачі холодної води в цьому будинку повністю замінена. Також оновили частину каналізації. Окрім цього, на першому поверсі будівлі виявили аварійні ділянки - в чотирьох місцях обвалилася стеля. Перекриття «дранка» за час експлуатації стало непридатним, - розповів Денис Хмиров.

Всі аварійні місця будуть оббиті. Аби укріпити стелю, на цих ділянках додатуть арматурні кріплення та сітку. Після цього ділянку закриють листами гіпсокартону задля естетичного вигляду стелі. Також комунальники перевірять каналізацію на другому поверсі, щоб з’ясувати причину підтоплень. Також у планах на цей рік – ремонт покрівлі.