Запорізькі музичні школи отримали нові інструменти

03.02.2021 16:55

Продовжується активна робота міської влади над позитивними змінами мистецьких шкіл Запоріжжя. Сьогодні вони отримали музичні інструменти - віолончелі, акордеони, саксофони, тубу та синтезатори. На це з міського бюджету виділили 1,5 млн грн. Результати закупок сьогодні перевіряли представники міської влади.

Всі інструменти нові та сучасні. Серед незвичайних придбань – цифровий рояль с сенсорними клавішами, що отримала музична школа №8. Він у Запоріжжі поки що у єдиному екземплярі.

Протягом останніх трьох років для оснащення мистецьких шкіл придбали різноманітні музичні інструменти та інше обладнання на загальну суму 4,6 млн грн. Серед них - 13 інтерактивних дошок для теоретичних занять, ноутбуки, звукова апаратура та оргтехніка. Такий системний підхід дозволив оновити матеріально-технічну базу шкіл на 30%.

Також нові інструменти було частково придбано і для симфонічного оркестру міської дитячої філармонії. Цей колектив засновано у Запоріжжі у 2018 році. За три роки юні музиканти успішно  виступили у проєкті SymphoKids, у багатьох концертах дитячої філармонії та стали лауреатами трьох міжнародних конкурсів. Для дитячого оркестру придбали ударну установку, електро- та бас-гітару, цифрове фортепіано, синтезатор, саксофон-тенор, тубу та віолончелі, мікрофони, комбо-підсилювачі. У 2021 році планується придбати оркестрові перкусійні інструменти, пюпітри та стійки.

- Завдяки ініціативам міського голови сьогодні ми з впевненістю можемо казати про системну підтримку мистецьких шкіл. У 2021 році ми продовжимо цю роботу - виділяємо більше 2 млн грн. Тож справа залишається лише за директорами шкіл – вони визначать, які інструменти необхідні, а ми все виконаємо. Сподіваємося, що вже влітку інструменти будуть у школах, - розповів заступник міського голови Запоріжжя Анатолій Пустоваров.

Також запорізька влада приділяє увагу розвитку художнього напрямку у мистецьких школах. Так, восени 2020 року розпочали роботу нові художні відділення у культурних комплексах з оновленими бібліотеками у Комунарському та Заводському районах. Це сучасний відкритий простір з власними галереями для навчання та творчості, де можна займатися образотворчим мистецтвом, графікою, ліпленням. Завдяки таким змінам у поточному навчальному році до навчання художньому мистецтву вдалося залучити на 300 дітей більше.

Цього року також планується розвивати нові напрямки художніх шкіл, зокрема кераміки та гончарства. Для цього необхідно придбати муфельні печі, гончарні кола, станки та інструменти для створення скульптури.

Всього у Запоріжжі працюють 8 музичних шкіл, художня школа, 4 школи мистецтв, де навчаються понад 6 тисяч дітей.