Володимир Буряк перебуває з робочою поїздкою у Києві

04.02.2021 12:10

Участь у засіданні Правління Асоціації міст України, обговорення у Кабінеті Міністрів України умов Меморандуму про взаєморозуміння щодо врегулювання проблемних питань у сферах централізованого постачання теплової енергії та гарячої води. Цим та іншим питанням буде присвячена сьогоднішня робоча поїздка міського голови Володимира Буряка до Києва.

Міський голова сьогодні перебуває з робочою поїздкою у Києві. Зокрема Володимир Буряк візьме участь у засіданні Правління Асоціації міст України. Планується, що однією з тем обговорення стане ситуація у сфері централізованого постачання теплової енергії та гарячої води, зокрема щодо роботи підприємств комунальної енергетики.

Нагадаємо, 20 січня Всеукраїнська асоціація органів місцевого самоврядування «Асоціація міст України», міські голови змогли досягти домовленостей з Кабінетом Міністрів України, іншими органами центральної влади про розробку та підписання Меморандуму про взаєморозуміння щодо врегулювання проблемних питань у сферах централізованого постачання теплової енергії та гарячої води.

Документ передбачає, що цього опалювального сезону тарифи на опалення та гарячу воду не зростатимуть, навіть в умовах підвищення вартості природного газу. Разом з тим у Меморандумі повинні бути прописані механізми вирішення проблемних питань, які виникли у сфері централізованого теплопостачання та гарячого водопостачання. У тому числі і пов’язані з подорожчанням природного газу для підприємств комунальної теплоенергетики. Ці заходи необхідні для забезпечення фінансової стабільності цих підприємств, їх безперебійної роботи. Однак до цього часу цей Меморандум не підписаний, продовжується його узгодження та обговорення.

Саме тому сьогодні міський голова Володимир Буряк та інші представники Асоціації міст України планують зустрітися у Кабінеті Міністрів України з головою уряду Денисом Шмигалем щоб обговорити умови Меморандуму, шляхи стабілізації цін на природний газ для підприємств комунальної теплоенергетики та інше.