У Дніпровському районі демонтували незаконно встановлений літній майданчик

04.02.2021 12:40

У Запоріжжі організована системна робота, спрямована на боротьбу з самовільним розміщенням тимчасових споруд для провадження підприємницької діяльності. Сьогодні, 4 лютого, під наглядом представників Дніпровської районної адміністрації відбувся демонтаж літнього майданчика біля закладу громадського харчування за адресою вул. Дудикіна, 25, який не мав дозволу на його відкриття.

Працівники райадміністрації тримають такі випадки на постійному контролі. Підприємців, які ведуть самовільну діяльність на міських вулицях, спершу попереджають. Якщо власник ігнорує правила - не оформлює належних документів, або не розбирає конструкцію літнього майданчика - це роблять примусово.

- За цією адресою неодноразово надходили скарги від місцевих мешканців з приводу розпиття алкогольних напоїв, антисанірного стану навкруги літнього майданчика біля кафе. За даною адресою була проведена перевірка, під час якої з’ясувалося, що літній майданчик розміщений без відповідних дозвільних документів. Договір оренди земельної ділянки відсутній. Також з департаментом архітектури та містобудування Запорізької міськради не було погоджено проєкт розміщення літнього майданчика, - зазначив заступник голови Дніпровської районної адміністрації Геннадій Твердохлібов.

Таким чином за результатами перевірки виконавчим комітетом Запорізької міськради було прийняте відповідне рішення про усунення наслідків порушення правил благоустрою.

Факт самочинного встановлення літнього майданчика вважається правопорушенням, яке підпадає під статтю 152 КУпАП. Сума штрафу на юридичних осіб складає від 850 до 1700 грн. Адміністрація закладу погодилася здійснити демонтаж власними силами, без залучення комунальної техніки. В іншому випадку літній майданчик був би знесений примусово.

Як зазначив Геннадій Твердохлібов, завдяки підтримці міського голови Володимира Буряка у 2021 році вдвічі збільшено фінансування заходів з демонтажу самовільно розміщених об’єктів.  Зазначимо, у місті за період відповідної роботи вже прибрані більше 150 незаконних об’єктів - це літні майданчики, пересувні об’єкти торгівлі - "купави", малі архітектурні форми та ін.