У Запорізькому академічному ліцеї «Вибір» з’явилася сучасна їдальня

04.02.2021 16:29

Презентація відремонтованої обідньої зали ліцею відбулася сьогодні, 4 лютого. Ремонт тривав три роки, його проводили поетапно – за кошти міського бюджету та депутатського фонду. Оновлений буфет приїхали перевірити представники місцевої влади.

Гімназія «Вибір» була побудована у 1975 році. З того часу у буфеті не було капітального ремонту. Тому проблем тут накопичилось чимало: старі вікна, незручні меблі. Але кілька років тому розпочався ремонт шкільного буфету. Через велику кількість необхідних коштів роботи велись поступово.

- Ми вже давно мріяли про новий буфет. Тому я звернулась до депутатів та представників міської влади з готовим проєктом. Створення нового простору для якісного харчування та психологічного комфорту нерозривно пов'язано з освітнім процесом. Як педагогам, так і учням потрібне місце, де завжди можна отримати позитивні емоції та релакс. Сучасний дизайн інтер’єру сприятиме формуванню культури здорового харчування та культури поведінки. Дизайн розробляла мама одного з учнів. Він витриманий у яскравих кольорах. Ми дуже тішимося, що нашу ідею підтримали представники міської влади, депутати та допомогли втілити, - розповіла директорка Запорізького академічного ліцею «Вибір» Вікторія Александрова.

Ремонт їдальні проводився в кілька етапів. Ще в 2015 році замінено всі комунікації водопостачання та встановлено 5 умивальників. У 2018 році замінено всі вікна. Основні ремонтні роботи в їдальні проведено влітку 2020 року за кошти міського бюджету та депутатського фонду. Замінено стелю та електромережі, двері їдальні, встановлено нове обладнання та меблі.

Обідня зала буфету розділена на зони. Чітко виділена та сучасно оформлена буфетна зона. Зміна іміджу їдальні пройшла разом з частковою заміною обладнання харчоблоку.

Більше страв буде готуватися на основі сучасного рецептурного збірника Євгена Клопотенка.

- Оновлений простір дає змогу швидко та якісно забезпечувати численний контингент учнів їжею. Це дуже гарна ідея та її втілення. Приклад цього ліцею ще раз доводить, що завдяки ініціативності та наполегливості вдається досягти значних результатів. Співпрацю з цим навчальним закладом ми продовжимо. Наразі планується завершити ремонт в харчоблоці, докупити туди обладнання. Також ми хочемо перейняти досвід цього ліцею, щоб потім втілити його в інших школах. Адже простір цієї їдальні є універсальним – він буде задіяний і в освітньому процесі для проведення позакласних та методичних заходів, - розповів заступник міського голови Запоріжжя Анатолій Пустоваров.