У Запоріжжі проведуть додаткові перевірки міських закладів охорони здоров’я

04.02.2021 16:58

У Запорізькій міській раді відбулося засідання міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій за участю першого заступника міського голови Запоріжжя Андрія П’ятницького, радника міського голови Валерія Еделєва, керівників департаментів та управлінь міської ради, районних адміністрацій, медичних закладів міста, правоохоронних органів, ГУ ДСНС України в Запорізькій області та інших структур.

Ключове питання, яке розглядалося – які заходи необхідно вжити, аби не допустити повторення надзвичайної ситуації, яка сьогодні вночі сталася в Запорізькій обласній інфекційній лікарні.

Нагадаємо, під час пожежі, що виникла в реанімаційному відділенні, загинули 4 людини – 3 пацієнти та лікарка, яка була на чергуванні. Причини займання наразі встановлюють відповідні органи. Евакуйовані пацієнти та постраждалі медики знаходяться в міських лікарнях, де їм надають необхідну допомогу. Їхній стан оцінюється як стабільний. 5 лютого в Запоріжжі оголошено Днем жалоби.

Під час сьогоднішнього засідання міської комісії ТЕБ і НС департаменту охорони здоров’я та головним лікарям було дано доручення провести додаткові перевірки медичних закладів Запоріжжя щодо виконання протипожежних вимог, сталої роботи систем електропостачання, провести інструктажі з персоналом. Також разом з представниками ГУ ДСНС України в Запорізькій області та ГУ Держпраці в Запорізькій області в медзакладах буде додатково перевірено безпечність експлуатації киснепроводів.

Зокрема мова йде про міські лікарні, де перебувають пацієнти, хворі на коронавірус, адже ліжка там підключені до централізованого кисню, що може бути вогненебезпечним. У місті під лікування хворих на COVID перепрофільовано 7 медичних закладів – лікарні №1, №2, №6, №7, №9, дитяча лікарня №5, пологовий будинок №4.

У кожному з цих медичних закладів за дорученям міського голови Запоріжжя Володимира Буряка раніше вже проводилися перевірки для забезпечення сталої та безпечної роботи киснепроводів. Найближчим часом буде проведено додаткові перевірки щодо виконання вимог пожежної та техногенної безпеки, в тому числі при зберіганні та використанні кисню.