У Шевченківському районі провели зустріч з керівниками квартальних комітетів

05.02.2021 10:10

Нарада з керівниками органів самоорганізації населення відбулась у приміщенні районної адміністрації Запорізької міської ради по Шевченківському району із дотриманням усіх карантинних вимог.

Серед головних питань – благоустрій приватного сектора.

- Житловий фонд приватної забудови Шевченківського району нараховує близько 20 тисяч домогосподарств. Територія охоплює сотні доріг, втім багато з них і досі неасфальтовані та потребують освітлення. Для вирішення цих питань у повному обсязі необхідні значні матеріальні витрати, а коштів для цього бракує, - розповів присутнім голова Шевченківської районної адміністрації Федір Маєр.

Кошти, які можна було б спрямувати на покращення інфраструктури, здебільшого доводиться залучати для ліквідації стихійних звалищ.

Районна адміністрація вкотре закликала керівників органів самоорганізації населення активізувати профілактично-роз’яснювальну роботу з мешканцями щодо приведення прибудинкових територій після зимового періоду в належний санітарний стан і зобов’язала в термін до 10 лютого надати графіки проведення суботників на своїх територіях.

Також на нараді представники квартальних комітетів поспілкувалися з представникам компанії «Вельтум-Запоріжжя» та інспекції з благоустрою. Присутнім нагадали про заборону забудови прилеглих до домогосподарств територій та спалення опалого листя, а також зазначили про необхідність вчасного знищення карантинних рослин.