У 2020 році понад 400 дітей з інвалідністю отримали комплексні реабілітаційні послуги

09.02.2021 15:27

У місті організована робота 7 відділень комплексної реабілітації дітей з інвалідністю Запорізького міського територіального центру соціального обслуговування. Фахівці відділень дотримуються усіх необхідних карантинних вимог та за потребою надають консультативну допомогу дистанційно.

З початку року близько 300 дітей з інвалідністю почали отримувати послуги з психолого-педагогічної, соціально-побутової та фізичної реабілітації. Заняття проводяться за індивідуальним графіком, а також в групах ранньої соціальної реабілітації та групах, які надають соціальну послугу денного догляду. Такі групи працюють у відділеннях Заводського, Комунарського та Шевченківського районів.

Понад 50 дітей з важкою формою інвалідності, які за станом здоров’я не можуть відвідувати відділення щодня, отримують послугу надомного психолого-педагогічного патронажу за місцем проживання та за графіком підвозяться спецавтотранспортом до відділень для участі в заняттях.

Фахівці працюють із застосуванням сучасного обладнання, ефективних методів корекції та розвитку, які сприяють оволодінню дітьми необхідними знаннями та уміннями, допомагають підготувати їх до інтеграції в соціум: ерготерапія, кінезотерапія, нейрокорекція, мозочкова стимуляція, сенсомоторна інтеграція, адаптивна фізкультура тощо.

Завдяки ефективній роботі фахівців відділень у 2020 році 30 дітей з інвалідністю інтегровані в загальноосвітні заклади з інклюзивною формою навчання. Загалом минулого року комплексні реабілітаційні послуги отримали понад 400 дітей з інвалідністю та дітей віком до 3-х років з ризиком її отримання.