У Дніпровському районі перевірили як підприємці дбають про порядок на своїх територіях

09.02.2021 15:35

9 лютого Дніпровська районна адміністрація спільно з інспекцією з благоустрою провела комплексну перевірку вулиці Ладозької щодо належного утримання суб’єктами господарювання прилеглих територій. Зокрема чи вчасно прибирається сніг та ожеледь, чи є договори на вивезення твердих побутових відходів зі спеціалізованими організаціями, чи ведеться стихійна торгівля з автомобілів та лотків тощо.

Згідно з Правилами благоустрою території міста Запоріжжя юридичні особи повинні укладати договори зі спеціалізованими підприємствами на вивезення побутових відходів. Приватні підприємці, керівники і власники підприємств торгівлі і громадського харчування, сфери послуг зобов'язані слідкувати за чистотою територій і «зелених зон», прибирати та вивозити сміття і сніг, не допускаючи їх накопичення, доглядати та берегти зелені насадження, прилеглі до об’єктів торгівлі та побутового обслуговування.

Забороняється захаращувати територію міста, власні та прилеглі території будівельними матеріалами, конструкціями, тарою, сільськогосподарською сировиною, сміттям, побутовими та виробничими відходами, влаштовувати звалища.

Також забороняється торгувати з рук, машин, землі або іншим чином у не встановлених для цього місцях.

Слід відзначити, що більшість суб’єктів господарювання на вулиці Ладозькій сумлінно поставились до своїх обов’язків та розчистили сніг до початку перевірки, а деякі взялися оперативно усувати виявлені порушення.

За результатами проведеного рейду відносно відповідальних осіб за порушення Правил благоустрою території міста Запоріжжя було складено 3 адміністративні протоколи за статтею 152 Кодексу України про адміністративні правопорушення, санкції якої передбачають накладення штрафу на фізичних осіб від 340 до 1360 грн, на юридичних осіб - від 850 до 1700 грн.