У Запоріжжі мобільні групи продовжують перевіряти дотримання правил карантину

10.02.2021 15:20

Сьогодні, 10 лютого, мобільна група в складі представників Запорізького управління Держпродспоживслужби і працівників Вознесенівської райадміністрації перевірила дотримання карантинних вимог та правил благоустрою в закладах громадського харчування і роздрібної торгівлі по вулиці Перемоги, що у Вознесенівському районі.

Так, спершу представники мобільної групи відвідали кафе італійської кухні та перевірили, чи дотримуються працівники і клієнти всіх санітарних норм, впроваджених на період карантину.

Зокрема перевірили наявність засобів індивідуального захисту та окремих контейнерів для їх збору після використання, записів у журналі реєстрації температурного скринінгу працівників, інформаційних листів на вхідних групах дверей, а також нанесення бар'єрних стрічок для дотримання відстані між клієнтами.

Також представники мобільної групи звернули увагу на стан прилеглої території після випадіння снігу. Ретельно оглянувши приміщення, прийшли до висновку, що заклад повністю дотримується всіх встановлених вимог. У тому числі територія приведена до ладу та розчищена від снігу.

- Загалом тут намагаються дотримуватися карантинних вимог, і це не може не тішити. Тут є і дистанція між столами, і регулярна обробка дезінфікуючими засобами. Також і персонал суворо дотримується всіх протиепідеміологічних інструкцій. Ми помітили, що більшість закладів громадського харчування та роздрібної торгівлі вже звикли до нинішніх вимог і намагаються дотримуватися їх. Але порушення все ж трапляються. Тому ми продовжуємо регулярно проводити рейди, інструктуємо підприємців, видаємо їм пам'ятки, - розповів заступник голови Вознесенівської райадміністрації Єгор Демчевський.

Аналогічну перевірку провели у всіх магазинах та кафе по вулиці Перемоги.

Нагадаємо, за порушення санітарних норм передбачається штраф від 102 до 425 грн. За порушення правил благоустрою передбачено адміністративне стягнення від 850 до 1700 гривень.