У парку Трудової Слави відкрилася Алея випускників

28.09.2017 18:20

Тепер у запорожців з'явилося ще одне улюблене місце відпочинку, де можна просто посидіти в тіні дерев, поспілкуватися, зробити фотографії на пам'ять. Парк Трудової Слави прикрасила Алея випускників. Тут упорядкована територія, розбита квіткова клумба, встановлені оригінальні лавочки, урни, світильники. Об'єднує всі елементи нової алеї одна тема - музика. Це рояль, за яким можна посидіти, представивши себе професійним музикантом, лавки, гойдалки з елементами скрипкових ключів та нот й інше.

Ініціатори створення даної Алеї городяни, яким вдалося втілити свою ідею в життя, ставши переможцями двох проектів: міського - «Громадський бюджет» і «Ми - це місто».

- У минулому році в Запоріжжі стартував проект «Громадський бюджет». Перші учасники, які стали переможцями вже реалізують свої ідеї за рахунок коштів міського бюджету. В рамках громадського бюджету на проекти запорожців 2016 роки виділено 5 млн грн. На сьогодні вже 4 повністю реалізовані. Загальна сума фінансування проектів 2017 року становить 10 млн грн. Хочу нагадати, що сьогодні і завтра завершується голосування за кращі з них, - розповіла голова координаційної ради з питань громадського бюджету Запоріжжя Катерина Акула.

В рамках громадського бюджету на реалізацію проекту «Алея випускників» було виділено 300 тис. грн.

- Сьогодні ми відкриваємо чудовий майданчик, ініціаторами створення якої стали городяни. У жителів району багато цікавих ідей. Завдяки «Громадському бюджету» кращі з них вдається реалізувати. Парк став ще затишніше і красивіше. Майданчик присвячений випускникам. Нічого подібного в місті ще не було, - зазначив голова районної адміністрації Запорізької міської ради по Вознесенівський району Андрій Звєгінцев.

Сьогодні відбулося урочисте відкриття «Алеї випускників». Стартувало святкове відкриття під звук шкільного дзвоника і музику у виконанні духового оркестру. Запорожці одразу облюбували цікаві лавочки. Особливий інтерес у дітей викликав кований рояль, який, найімовірніше, стане самим інтерактивним об'єктом нової алеї.