У Хортицькому районі з’явиться комфортна й сучасна дитяча бібліотека

11.02.2021 16:10

Завдяки реалізації міської галузевої програми запорізькі бібліотеки стають не просто книгозбірнями, а справжніми публічними просторами - осередками інтелектуального розвитку, обміну досвідом й генерування ідей. Заклади цієї мережі облаштовуються як зовні, так і зсередини. Нині триває ремонт у дитячій бібліотеці за адресою вул. Запорозького козацтва, 17а у Хортицькому районі.

Дитячу бібліотеку Хортицького району відвідують близько 4,5 тисяч маленьких запоріжців. Аби вони почувалися комфортніше, заклад планується повністю відремонтувати й оновити – виконати ремонт стелі, укріплення, заміну панорамних вікон, благоустрій прилеглої території. 

- Ми обслуговували у цій будівлі читачів 1-9 класів. Після проведення всіх запланованих ремонтних робіт очікуємо на великий притік юнацтва та студентства. Якщо раніше їм доводилося їздити в центр, то невдовзі можна буде звертатися до нашої бібліотеки. Кожен читач тут знайде своє місце, де зможе усамітнися, - розповіла завідувачка дитячої бібліотеки по вул. Запорозького козацтва, 17а Тамара Отрошко.

Так, після проведених робіт бібліотека отримає нове обличчя. Згідно з планом зонування у приміщенні планується облаштувати місце під куточок для наймолодших. Також буде створена креативна зона читання для школярів, зона сучасного інформаційно-освітнього центру для підлітків та lounge-зона для молоді, інтер’єр якої прикрасить барна стійка, встановлена по периметру бібліотеки з панорамним видом на вулицю. Своєрідною родзинкою стане мобільна івент-зона для проведення заходів.

- На сьогодні всі наші бібліотеки, визначені у процесі реформування, отримують повністю нове життя у форматі медіатек, з доступом до мережі Інтернет. Зокрема у цій бібліотеці з’являться необхідні умови й можливість організації заходів для молоді, дітей та всієї родини. Втіленню цього задуму сприятиме окремо відведене приміщення. Взагалі прагнемо, аби бібліотеки стали місцем не тільки для читання книг, а й проведення змістовного дозвілля, - зазначив заступник міського голови Анатолій Пустоваров.

Завдяки бібліотечній реформі, що впроваджується у Запоріжжі з 2019 року, вже відремонтовані 6 закладів цієї мережі в різних районах міста. Це дві центральні бібліотеки для дорослих та дітей (вул. Гоголя, 66, вул. Олександрівська, 5), ще дві профільні бібліотеки у Вознесенівському районі (пр. Соборний,173, пр. Маяковського, 7), дві публічні бібліотеки у Комунарському та Заводському районах (вул. Ситова, 6, вул. Історична, 45). Цьогоріч на початку березня свої двері перед читачами відкриють дві оновлені бібліотеки у Шевченківському районі – публічна (вул. Чарівна, 121) та дитяча (пр. Моторобудівників, 64).

Також у міських читальнях активно поповнюється книжковий фонд. У 2021 році на придбання літератури з міського бюджету виділено 2 млн грн.