У Запоріжжі зібралися одні з кращих фахівців IT-сфери

29.09.2017 13:55

Сьогодні в обласному центрі проходить масштабний IT-форум. Четвертий рік поспіль у Запоріжжі збираються кращі фахівці IT-сфери, щоб поспілкуватися, обмінятися досвідом, поділитися здобутками.

З кожним роком форум стає все більш масштабним. Як зазначив на відкритті заступник міського голови Валерій Еделев, у перший рік захід зібрав близько 800 учасників, в цьому році це вже близько 3 тисяч чоловік.

Стартував форум з проведення круглого столу на тему «Будівництво IT-середовища». В обговоренні актуальних питань взяли участь представники міської та обласної влади, підприємств міста, ВНЗ, провідні фахівці у сфері IT.

- Це четвертий IT-форум. Проводиться він за підтримки міської влади. І така підтримка буде й надалі. Тому такі заходи потрібні і важливі. В першу чергу для розвитку міста. Для IT-фахівців форум є майданчиком для спілкування. Запоріжжя у свою чергу набуває нових фахівців, які допомагатимуть розвивати місто, робити його краще, сучасніше і комфортніше, - підкреслив перший заступник міського голови Сергій Мішок.

На відкритті форуму Сергій Мішок розповів про кроки, що вживаються міською владою у напрямку розвитку сучасних технологій, які впроваджуються у житті міста. Реалізуються заходи у рамках проекту «Розумне місто». Це впровадження сучасних технологій за напрямом «Безпечне місто». Планується, що вже у цьому році в обласному центрі запрацюють перші двісті камер відеоспостереження для підтримки правопорядку на вулицях, і оперативного реагування на виникаючі небезпечні ситуації.

Сучасні технології успішно впроваджуються в освітній процес. Міською владою для підвищення ефективності навчального процесу у школах закуплені і обладнані 111 спеціалізованих комп'ютерних класів. Ще один крок - впровадження електронних сервісів. Запущені в роботу «Контакт-центр 15-80», сервіси «Громадський бюджет», «Електронні петиції». Незабаром для всіх городян стане доступним електронний сервіс «Прозорий бюджет».

Після урочистого відкриття почали роботу тематичні секції. Захід розбитий на 6 потоків: Web Development, Mobile Development, Design & Q / A, Business, Marketing, FREE SPACE. Родзинка форуму - битва Start-UP, на якій буде зібрано 10 кращих ідей з усієї України. У виставковій зоні конференції представлена ??робототехніка і IoT.

IT форум проходить у виставковому центрі «Козак-палац» до 18:00.