У Запоріжжі влада, експерти, практики та громадськість об'єднуються для розвитку туристичного потенціалу міста

04.07.2017 17:46

У напрямку розвитку туристичного потенціалу Запоріжжя міською владою ведеться цілеспрямована робота. Робляться кроки, що включають цілий комплекс заходів, які дозволять зробити місто привабливим як для туристів, так і для представників турбізнесу.

Протягом трьох днів в обласному центрі проходив тренінг-семінар зі створення туристичного активу міста і розробці маркетингової стратегії розвитку туризму. Захід був організований управлінням туризму департаменту культури та туризму міської ради спільно з Асоціацією індустрії гостинності України. Його учасники-представники бізнесу, влади, громадськості. Наступним етапом стане участь Запоріжжя в Києві в рамках Туристичного воркшопу. За підсумками проведеного семінару-тренінгу буде презентовано туристичний продукт туроператорам і турагентствам Києва і Київської області. Сьогодні були підведені підсумки виконаної триденної роботи.

- У Запоріжжі має бути цікаво, комфортно. Для цього ми розробляємо концепцію, яка буде закладена в програму бюджету на наступні п'ять років. До роботи залучаються представники громадськості, практики, експерти. Ми говоримо про всеукраїнський та міжнародний рівень. Сьогодні сотні мільйонів гривень спрямовані на розвиток інфраструктури міста, а це хороші дороги, освітлення, упорядковані парки, сквери. Паралельно необхідно думати про комерційну інфраструктуру. В рамках широкої дискусії з громадськістю, представниками сфери туризму, профільними фахівцями Запоріжжя буде представлено в Києві для 30-50 туроператорів України. Туризм повинен бути пріоритетним напрямком для нашого міста паралельно з основним розвитком індустріального і комерційного потенціалу, - зазначив заступник міського голови Анатолій Пустоваров.