У Запоріжжі відбувся мітинг-реквієм у пам'ять про 32-річницю виведення військ з Афганістану

15.02.2021 15:20

15 лютого - День вшанування учасників бойових дій на території інших держав. Саме цього дня біля пам'ятника учасникам бойових дій на території інших держав на Алеї Слави відбувся мітинг, присвячений 32-й річниці виведення військ з Афганістану.

До участі в заході долучилися представники обласної та міської влади, учасники бойових дій в Афганістані, інших збройних конфліктах, родичі та близькі загиблих, представники громадських організацій та небайдужі запоріжці.

- Дата 15 лютого 1989 року увійшла в історію як закінчення 10-річної війни в Афганістані, що принесла багато болю і смутку. Кожен військовослужбовець з честю виконав свій обов'язок, ризикуючи здоров'ям і життям заради забезпечення миру. Міська влада, депутатський корпус підтримували і підтримують воїнів-інтернаціоналістів. Їм надається системна допомога через міську програму соціального захисту населення, - зазначив керуючий справами виконавчого комітету Запорізької міської ради Роман Омельянович.

На честь учасників бойових дій, які загинули в Афганістані та в інших локальних збройних конфліктах, до тематичного меморіального комплексу поклали букети квітів.

Учасники мітингу-реквієму вшанували пам'ять воїнів-інтернаціоналістів хвилиною мовчання.