Підприємство «Вельтум-Запоріжжя» ремонтує пошкоджені контейнери

16.02.2021 16:40

ТОВ «Вельтум-Запоріжжя» несе великі збитки через дії вандалів. Зокрема в районах міста почастішали випадки навмисного підпалу і псування контейнерів для побутових відходів.

Тільки за минулий рік на підприємстві нарахували 125 спалених і 8 вкрадених контейнерів. Серед лідерів - Шевченківський та Комунарський райони. Як зазначила начальниця господарського відділу ТОВ «Вельтум-Запоріжжя» Тетяна Гальчанська, підприємство несе постійні втрати.

- Ми могли б спрямувати кошти на оновлення наявного контейнерного парку, але, на жаль, доводиться компенсувати втрати - відновлювати контейнери, які були викрадені або спалені. Вони стають непридатними саме після навмисного підпалу, адже не можуть займатися від непогашеної цигарки або випадково кинутого сірника, бо стійкі до таких температур, - додала Тетяна Гальчанська.

Найчастіше зловмисники відкручують колеса і зривають кришки. Так, кілька таких контейнерів сьогодні замінила мобільна бригада ТОВ «Вельтум-Запоріжжя» у дворі біля багатоповерхівки за адресою бул. Гвардійський, 139.

Несправності намагаються усувати безпосередньо на місці - в межах контейнерних майданчиків. Якщо ж пошкодження серйозніші, баки відновлюють у майстерні підприємства.

Керівництво ТОВ «Вельтум-Запоріжжя» закликає жителів міста дбайливо ставитися до контейнерів для збору твердих побутових відходів. Адже чистота прибудинкової території залежить не тільки від своєчасного вивезення сміття, а й від цілісності баків, а також їх наявності в достатній кількості.