Пішохідну зону на проспекті Металургів обладнають сучасною системою освітлення

17.02.2021 13:10

24 нові ліхтарі з сучасними LED-світильниками запрацюють вздовж алеї вже навесні. Наразі підрядна компанія працює у посиленому режимі, адже будувати систему освітлення на об’єкті мали фактично з нуля.

Наразі вже виконано частину земельних робіт – прокладено 12 прольотів кабельної лінії на ділянці від шляхопроводу до вулиці Рекордної, облаштовані фундаменти для монтажу опор, сім з них – вже встановлені.

- Дуже заважають погодні умови. Через мінусову температуру та опади ґрунт промерз, тож для риття траншеї доводиться пробивати його відбійним або пневмомолотком. Втім роботи тривають відповідно до графіку, кабельна лінія на одній частині вже майже повністю прокладена, - розповів майстер підрядної компанії Олександр Щербак.

Нові ліхтарі будуть обладнанні сучасними LED-світильниками. Вони не лише забезпечать алею якісним світлом, а й дадуть змогу значно економити електроенергію.

- Пішохідна зона буде обладнана 24-ма ліхтарями з енергозберігаючими лампами потужністю 45 Вт. Опори будуть встановлені оцинковані, антивандальні. Далі система освітлення перейде на наш баланс і ми її відповідно обслуговуватимемо. Встановлення ліхтарів – це ще одна частина проєкту з благоустрою пішохідної зони по проспекту Металургів, - зазначив начальник ділянки КП «Запоріжміськсвітло» по Дніпровському району Володимир Замула.

Нагадаємо, реконструкція пішохідної зони по проспекту Металургів була розпочата минулого року за ініціативою міського голови Володимира Буряка. Під час робіт тут було повністю замінене тротуарне покриття, обладнані нові бордюри, відремонтовано комунікації, встановлені нові лавки та урни, що дало змогу створити у місті ще одну сучасну та комфортну зону відпочинку.