Відбулося засідання постійної комісії Запорізької міської ради з питань охорони здоров'я

17.02.2021 16:45

Депутати, що увійшли до складу комісії з питань охорони здоров'я та соціального захисту населення, провели чергове засідання напередодні сесії.

Депутати розглянули проєкти рішень, які будуть винесені на сесію міської ради, а також заслухали доповіді представників профільних управлінь та департаментів.

Зокрема обговорили і підтримали винесення на розгляд сесії низки питань - затвердження землевпорядної документації, внесення змін до рішення про затвердження списків присяжних, до Міської цільової програми про членство Запорізької міської ради в Асоціації міст України в 2021-2023 роках і багато інших актуальних питань.

Залишили на доопрацювання питання про затвердження переліку об'єктів малої приватизації комунальної власності територіальної громади Запоріжжя, що підлягають приватизації шляхом продажу на аукціонах. Для розгляду запропонованого проєкту створять робочу групу.

Одне з цікавих питань, що розглядаються в ході засідання комісії - це розширення повноважень «Центру соціальної підтримки дітей і сімей «Затишна домівка». Так, тепер тут прийматимуть нову категорію населення - жінок, які постраждали від домашнього насильства.

- До нас не раз надходили усні скарги від жінок, які постраждали від домашнього насильства. Але при цьому вони не мають своїх дітей, дітей-сиріт, або дітей, позбавлених батьківського піклування, тому не можуть бути зараховані до центру, оскільки допомога таким категоріям громадян не регламентується положенням про заклад. З внесенням змін кожна запоріжанка, яка шукає притулок, зможе залишитися в нашому центрі соціальної підтримки «Затишна домівка» на 90 діб. І за цей час отримати кваліфіковану допомогу психолога, лікаря, юриста, - розповіла начальниця служби (управління) у справах дітей Наталія Сиворакша.