У Запоріжжі відзначили День усиновлення

29.09.2017 17:00

Щороку 30 вересня в Україні відзначається День усиновлення. Цей день збігається з днем християнського свята Віри, Надії, Любові та матері їх Софії.

Напередодні Дня усиновлення в Запоріжжі в кіноконцертному залі ім. О. Довженка відбувся святковий захід для опікунів, піклувальників, прийомних батьків, батьків-вихователів.

Урочистості були організовані службою (управлінням) у справах дітей Запорізької міської ради та пройшли в рамках міської програми соціального захисту дітей та розвитку сімейних форм виховання дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування.

- Ми вшановуємо тих людей, які в своєму житті зробили найважливіший крок, вони зважилися на виховання чужих дітей, - розповіла начальник служби (управління) у справах дітей Запорізької міської ради Наталя Сиворакша. - На сьогоднішній день в Запоріжжі 413 дітей, які перебувають під усиновленням, більше 40 дітей в прийомних сім'ях та дитячих будинках сімейного типу та 926 дітей знаходяться під опікою. У нас є ще 150 дітей, які виховуються в інтернатних закладах. Проводячи заходи, спрямовані на популяризацію сімейних форм виховання, ми сподіваємося на те, що знайдуться люди, готові взяти на виховання дитину.

Привітати та подякувати запоріжцям, які взяли на себе відповідальність виховувати дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, прийшов заступник міського голови Запоріжжя Анатолій Пустоваров.

- На щастя є люди, які беруть дітей в свої сім'ї і виховують їх як рідних, з великим натхненням і любов'ю, - відзначив Анатолій Пустоваров. - Звичайно, таких людей треба заохочувати і дякувати їм. У Запоріжжі 85% дітей, які залишилися без батьків, охоплені сімейними формами виховання.

З нагоди 16-річчя і отримання паспорта, від міського голови Запоріжжя і міської ради Анатолій Пустоваров вручив пам'ятні подарунки - наручні годинники Casio з гравіюванням «Хай щастить!». Такі подарунки отримали 18 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.

Під час заходу 10 опікунів були нагороджені Почесними грамотами виконавчого комітету Запорізької міської ради та цінними подарунками.

По завершенню урочистої частини для всіх учасників свята відбувся показ художнього фільму «Енні».