У Запоріжжі мобільні групи продовжують перевіряти дотримання правил карантину

18.02.2021 16:00

Сьогодні, 18 лютого, мобільна група в складі представників Запорізького управління Держпродспоживслужби і працівників Вознесенівської райадміністрації перевірила дотримання карантинних вимог та правил благоустрою в закладах громадського харчування по вулиці Перемоги, що в Вознесенівському районі.

Так, представники мобільної групи перевірили всі заклади громадського харчування та фаст-фуду в районі 6-ї міськлікарні. Звертали увагу на те, чи дотримуються працівники та відвідувачі всіх санітарних норм, впроваджених на період карантину.

Зокрема перевірили наявність засобів індивідуального захисту й окремих контейнерів для їх збору після використання, записів в журналі реєстрації температурного скринінгу працівників, інформаційних листів на вхідних групах дверей, а також нанесення бар'єрних стрічок для дотримання відстані між покупцями.

- Кожного дня з березня минулого року ми перевіряємо дотримання протиепідеміологічних вимог. Ми помітили, що більшість закладів громадського харчування та роздрібної торгівлі вже звикли до нинішніх вимог і намагаються дотримуватися їх. Але порушення все ж трапляються. Тому ми продовжуємо регулярно проводити рейди, інструктуємо підприємців, видаємо їм пам'ятки, - розповіла фахівчиня Запорізького міського управління Держпродспоживслужби Катерина Острогляд.

Серед найпоширеніших порушень у закладах - відсутність упаковок на одноразовому посуді для відвідувачів і записів у журналах прибирання.

Нагадаємо, за порушення санітарних норм передбачається штраф від 102 до 425 гривень.