Запоріжжя позмагається за звання культурної столиці України

23.02.2021 15:00

«Велика культурна столиця-2022» - програма Українського культурного фонду, участь у якій можуть взяти громади з населенням понад 100 тисяч осіб та, одержавши перемогу, отримати кошти на реалізацію культурно-мистецьких проєктів у регіоні.

Сьогодні, 23 лютого, департамент культури та туризму Запорізької міської ради провів першу презентацію своїх культурно-мистецьких ініціатив, які будуть подані на участь у  конкурсі від УКФ. До цього переліку увійшли загалом 12 проєктів - фестивалі Khortytsia Freedom, Zaporizhzhia Jazzy, Toloka, Viefest, Ziff, музичний конкурс «Акорди Хортиці», освітній проєкт «Сучасне мистецтво для покоління Z», Жіночий форум, Пікнік на Райдузі тощо.

- Запоріжжя має всі шанси на отримання такого гранту. Коли ми обирали проєкти, які подамо в заявку, вирішили в першу чергу звернути увагу на те, в чому маємо значний досвід. Це, безперечно, фестивальний напрямок. В переліку є як нові проєкти, так і вже реалізовані, які ми хочемо зробити ще більш масштабними та масовими, - розповіла заступниця директора департаменту культури і туризму Запорізької міської ради Катерина Сімонова.

Заплановано протягом тижня презентувати проєкти для місцевих представників галузей культури, науки, влади, бізнесу, ЗМІ та громадськості з пропозицією долучитися до реалізації ініціатив. 

Подача заявок на участь у конкурсі триватиме до 30 березня. У випадку перемоги Запоріжжя має змогу не лише здобути звання «Великої культурної столиці-2022», а й отримати 20 млн гривень для втілення своїх культурно-мистецьких ідей.