Запорізькі депутати внесли зміни до Програми розвитку інфраструктури

24.02.2021 14:45

На сесії Запорізької міської ради депутати проголосували за внесення змін до «Програми розвитку інфраструктури та комплексного благоустрою міста Запоріжжя на 2020-2022 роки». Зміни внесені у межах передбаченого фінансування з частковим перерозподілом видатків.

Так, за рахунок залишків субвенції з державного бюджету та співфінансування з місцевого планується побудувати мережу зовнішнього освітлення по вул. Військбуд, 1-65, а також реконструювати світлофорний об’єкт на перехресті вулиць 8 Березня та Героїв 55-ї бригади.

Ще понад 5 млн грн народні обранці спрямували на виконання робіт з будівництва та реконструкції п’ятьох світлофорних об’єктів. Зокрема планується реконструювати світлофорний об’єкт по вулицях Таганська -  Михайлова, з організацією автоматизованої системи керування дорожнім рухом - на перехрестях вул. Гребельна - бул. Вінтера, вул. Гребельна - вул. Каховська, бул. Вінтера - вул. Кияшка, а також побудувати світлофорний об'єкт на перехресті вул. Братська - проїзд з вул. Тиражної.

Окрім цього, враховуючи роботи з будівництва нових мостів через р. Дніпро, у проєкті передбачається виділення фінансування на розробку проєктно-кошторисної документації з реконструкції пішохідного шляхопроводу через Набережну автомагістраль з благоустроєм прилеглої території у розмірі 869,633 тис. грн та коригування проєктно-кошторисної документації з виконанням будівельних робіт І черги з реконструкції транспортної розв'язки на виїзді з першого мосту Преображенського на о. Хортиця – в обсязі 3 млн 838 тис. грн.

Також народні обранці більшістю голосів підтримали внесення змін до міської цільової програми відновлення інфраструктури території приватного сектора міста Запоріжжя на 2018-2025 роки.

Зокрема для будівництва зовнішнього освітлення по вул. Ігоря Сікорського – від вул. Солідарності до вул. Фруктової – планується спрямувати близько 463 тис. грн.

Також за рахунок залишків субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на здійснення заходів щодо соціально-економічного розвитку окремих територій передбачається збільшення фінансування для завершення будівництва мереж зовнішнього освітлення по вул. Янтарній у розмірі 77,5 тис. грн.