Володимир Буряк зупинився на ключових питаннях сьогоднішньої сесії

24.02.2021 13:20

Розширення завдань центру підтримки дітей і сімей «Затишна домівка», виділення коштів для проєктування сучасного спортивного комплексу, який планують збудувати у Запоріжжі, виділення додаткових коштів з бюджету міста на забезпечення витратними матеріалами хворих на хронічну ниркову недостатність, які потребують гемодіалізу. Ці та інші питання планується розглянути на сьогоднішній сесії Запорізької міської ради. На початку сесії міський голова Володимир Буряк зупинився на деяких з них.

Сьогодні проходить четверта сесія Запорізької міської ради восьмого скликання. До порядку денного включено понад 80 питань, які стосуються різних сфер життєдіяльності міста. Зокрема галузі охорони здоров’я, освіти, житлово-комунального господарства, інфраструктури та благоустрою, соціального захисту.

Міський голова Володимир Буряк зазначив, що вже 2 роки в Запоріжжі функціонує центр підтримки дітей і сімей «Затишна домівка». Це єдиний подібний заклад в Україні, який фінансується з бюджету міста. У ньому допомогу можуть отримати мами з дітьми, які опинилися в скрутній ситуації, а також діти-сироти, яким виповнилося 18 років і їм нема куди йти.

- Однак в нас є ще одна незахищена категорія – жінки, які постраждали від домашнього насильства. Сьогодні це реальна проблема в усій країні. Після прийняття змін на сьогоднішній сесії жінки цієї категорії у разі звернення також зможуть проживати у «Затишній домівці», - сказав Володимир Буряк.

Крім того, буде розширено перелік послуг, які надаються в геріатричному стаціонарі, зокрема впроваджено соціальну послугу підтриманого проживання. Нею можуть скористатися самотні літні люди, яким необхідне піклування після завершення важкого лікування та у деяких інших випадках. Наприклад, догляд після перенесеного інсульту чи тимчасове проживання під час ремонту в їх житлі.

Міський голова також нагадав, що у місті вже майже місяць функціонує відділення для нічного перебування бездомних осіб, де люди можуть переночувати, поїсти, прийняти душ, випрати та випрасувати речі. Цей заклад користується попитом.

- Розглянемо також питання виділення додаткових коштів з бюджету міста на забезпечення витратними матеріалами хворих на хронічну ниркову недостатність, які потребують гемодіалізу. На жаль, не всі витрати на це покриває державний бюджет, - наголосив Володимир Буряк.

Міський голова також зазначив, що ще одне важливе питання стосується розвитку спорту в місті. Планується побудувати в центрі міста сучасний спортивний комплекс для ігрових видів спорту (волейбол, баскетбол, гандбол, мініфутбол) на вул. 12 Квітня. Для початку з бюджету міста сьогодні будуть виділені кошти на проєктні роботи.

- Є домовленість з державою про будівництво такого спортивного комплексу, тобто фактично критого манежу для ігрових видів спорту. Будівництво може розпочатися вже наприкінці цього року, адже необхідно пройти підготовчі процедури. Перший крок – виділення коштів з бюджету міста на проєктування. Якщо все буде зроблено вчасно, то буде можливість на умовах співфінансування державного та міського бюджетів, відповідно 90% та 10%, у 2022 році завершити будівництва цієї спортивної арени, - заявив Володимир Буряк.

У результаті новим спорткомплексом зможуть користуватися не лише вихованці міської дитячої футбольної школи «Металург», але й інших ДЮСШ. Також у міста є інші плани подальшого розвитку школи «Металург».