Мешканці десятків запорізьких багатоповерхівок платитимуть менше за тепло

24.02.2021 17:10

У Запоріжжі у цьому опалювальному сезоні тарифи на тепло та гарячу воду підвищуватися не будуть. Навіть в умовах зростання вартості природного газу продовжить діяти тариф, який був затверджений у 2018 році. На цьому під час сьогоднішньої сесії міської ради у черговий раз наголосив міський голова Володимир Буряк. При цьому для деяких ОСББ з 1 лютого буде зменшено розмір нарахувань за теплову енергію.

У більшості запорізьких багатоповерхівок, які забезпечує опаленням та гарячою водою концерн «Міські теплові мережі», діє тариф на централізоване опалення та гаряче водопостачання, який затверджений наприкінці 2018 року. Однак кілька десятків запорізьких ОСББ уклали з концерном «Міські теплові мережі» колективні договори купівлі-продажу теплової енергії для потреб населення. Для них діє інший тариф, який був затверджений НКРЕКП пізніше. Жоден з цих двох тарифів у цьому опалювальному сезоні не підвищувався.

Однак у випадку з укладеними ОСББ договорами купівлі-продажу теплової енергії для потреб населення мешканці кількох десятків ОСББ фактично платять за опалення більше, ніж мешканці більшості запорізьких багатоповерхівок. Але тепер ситуація зміниться. За дорученням міського голови Володимира Буряка підготовлено проєкт рішення виконавчого комітету, який дозволить вирішити цю проблему та зменшити з 1 лютого нарахування за тепло для кількох десятків ОСББ до рівня більшості будинків.

- До кінця цього опалювального сезону у Запоріжжі не підвищуватимуть тарифи на опалення та гарячу воду. Це моя принципова позиція. Разом з тим існувало питання, коли кілька десятків будинків ОСББ, ЖБК фактично платили за опалення більше, ніж інші будинки, завдяки укладеним договорам. За моїм дорученням підготовлено рішення виконавчого комітету, яке дозволить зменшити нарахування для таких будинків. Вже скоро воно буде підписане. Тобто ми зрівняємо за рівнем оплати мешканців цих будинків з іншими. Впевнений, що на березневій сесії ви затвердите це рішення виконавчого комітету, - сказав Володимир Буряк.

Прийняття рішення дозволить зменшити нарахування по вказаних будинках з 1 лютого.