На площі Запорізькій продовжують масштабні будівельні роботи

25.02.2021 15:50

Завдяки сприятливим погодним умовам підрядник продовжив роботи з облаштування підпірних стінок, які мають запобігти зсувам ґрунту. У подальших планах – прокладання кабелів електропостачання, заміна каналізації та водогону тощо.

Усі «чорнові» роботи за умов сталого фінансування та отримання усіх необхідних дозволів планують виконати впродовж 2021 року, і вже надалі братися за належне облаштування території для відпочинку.

- Звичайно, дуже затягувало роботи узгодження від Міністерства культури, адже для деяких видів робіт необхідні дозволи. Також були проблеми зі зсувом ґрунту, робили геодезію, щоб зупинити ці процеси. Є й питання з фінансуванням. В умовах пандемії коронавірусу, безперечно, пріоритетні напрямки для міської влади – це гідне облаштування лікарень та закупівля необхідного обладнання для лікування хворих на COVID пацієнтів, що й було зроблено. Зараз можливість для продовження робіт з'явилась. Виконаємо демонтаж, буде плюсова температура – розпочнемо й основні  будівельні роботи, - розповів заступник міського голови Запоріжжя Володимир Волобуєв.

Загалом з початку робіт було демонтовано постамент пам’ятника, облаштовано тимчасову огорожу, сходовий марш та дві нові підпірні стінки, виконано ремонт вже існуючої підпірної стінки. Вже навесні підрядник візьметься за облаштування покриття оглядового майданчика, відновлення зливової каналізації, розбирання частини існуючого тротуару, монтаж системи освітлення тощо.

Після цього заплановане повноцінне облаштування території – з укладанням нової плитки, створенням зелених зон, оглядової зони. В перспективі на площі також з'являться музичний фонтан, скейтзона, сучасні дитячі майданчики.