Підприємство «Вельтум-Запоріжжя» продовжує вивозити сміття

25.02.2021 16:18

Підприємство продовжує безперебійно працювати в умовах карантину. Втім відчуває певні труднощі. Зокрема дістатися до контейнерів заважає залишений у не встановлених для паркування місцях автотранспорт, тупикові дороги, гілки дерев у приватному секторі.

Працівники ТОВ «Вельтум-Запоріжжя» кажуть, що не в змозі забирати сміття з баків, під'їзд до яких перекритий транспортними засобами жителів будинків і працівників розташованих поруч організацій і установ.

Як розповіла начальниця відділу логістики ТОВ «Вельтум-Запоріжжя» Наталія Краско, внутрішньоквартальні проїзди досить вузькі, а взимку при мінусових температурах і після опадів - ще й слизькі. Маневруванню сміттєвоза заважають і залишені в не встановлених місцях машини, а пошук їх власників забирає чимало часу.

Так, сьогодні, 25 лютого, працівники ТОВ «Вельтум-Запоріжжя» попрацювали у дворі між багатоповерхівками за адресою вул. Запорізька, 2, що в Олександрівському районі міста. Тут через згадані причини теж траплялися складності у вивезенні сміття.

- Така проблема існує повсюди на багатьох сміттєвих майданчиках нашого міста. Люди, повертаючись додому, залишають автомобілі поблизу контейнерів. Ми часто пошкоджуємо особистий автотранспорт наших жителів і несемо за це відповідальність. Часто вантажникам доводиться підкочувати баки до сміттєвоза на велику відстань, відповідно сміття по дорозі розсипається. Зараз слизько - контейнер котиться, а це додаткове фізичне навантаження на працівників, які намагаються його утримати. В результаті машина затримується на майданчику і спізнюється на інші маршрути, - зазначила Наталія Краско.

Також працівників підприємства чекають труднощі в приватному секторі. Тут їм заважає гілля - не зважаючи на те, що крони дерев розростаються, їх не обрізають місцеві жителі. Крім того, трапляється, що місцеві самовільно загороджують дорогу будь-якими пристроями, роблячи її тупиковою.

Представники ТОВ «Вельтум-Запоріжжя» закликають клієнтів дотримуватися правил і не створювати проблем для працівників.

Відзначимо, підприємство по всьому місту обслуговує близько 6 тисяч контейнерів. Відходи з прибудинкових територій у Запоріжжі вивозяться щодня, без перерви на вихідні і свята.