Концерн "МТМ" продовжує заміну труб гарячого водопостачання в Шевченківському районі

25.02.2021 16:33

Наразі роботи ведуться на центральному тепловому пункті на вулицях Аваліані і Фортечній.

Концерн «Міські теплові мережі» забезпечує постачання теплової енергії для гарячого водопостачання від ЦТП «Аваліані» для жителів 19 житлових будинків.

Трубопровід від ЦТП «Аваліані» до житлового будинку №44 по вулиці Стефанова був прокладений ще в 1982 році. За роки тривалої експлуатації трубопроводу мережі гарячого водопостачання відпрацювали розрахунковий термін експлуатації - фізично зношені, зіпсовані корозією.

За час опалювального сезону збільшилася кількість аварійних ситуацій на мережах гарячого водопостачання. Відповідно збільшилась і кількість відключень і знизилася якість послуги з гарячого водопостачання, що викликало неодноразові скарги споживачів.

З метою безперебійного надання послуг, поліпшення якості гарячого водопостачання і зниження втрат при транспортуванні теплової енергії виконується заміна трубопроводів гарячого водопостачання.

Планується заміна сталевого трубопроводу попередньоізольованими поліетиленовими трубами. Загальна довжина ділянки, що потребує заміни, становить 561 метр.

Робота з заміни трубопроводів ведеться в чотири етапи:

  • від ЦТП «Аваліані» до ТК-716 біля будинку №88 по вулиці Фортечній - 115 метрів;
  • від ТК-716 до ТК-720 по вулиці Фортечній, 88а - 114 метрів;
  • від ТК-720 до ТК-722 по вулиці Стефанова, 46 - 137 метрів;
  • від ТК-721 до будинку №44 по вулиці Стефанова - 195 метрів.

Орієнтовна вартість виконання робіт - 670 тисяч гривень.