«Черговий по місту» розповів про актуальні питання та рішення міської влади

26.02.2021 12:11

25 лютого почалися щочетвергові випуски програми «Черговий по місту» в прямому ефірі на телеканалі Z. Як зазвичай, ведучий і представник місцевої влади обговорюють актуальні для міста теми. Цього четверга першим гостем студії в 2021 році став перший заступник міського голови Андрій П’ятницький. Він відповідав на питання запоріжців, які вони ставили по телефону прямого ефіру та в соціальних мережах.

За традицією цієї програми спочатку «черговий» розповів, чим жило місто останнім часом.

- Лютий – це час звітів підрозділів міської влади та департаментів про результати роботи минулого року. Зокрема нещодавно відбулась нарада стосовно діяльності Міжнародного аеропорту «Запоріжжя». Радий відзначити, що завдяки спільним зусиллям нам вдалось утримати лідерство у п’ятірці найкращих аеропортів України, незважаючи на проблеми, викликані пандемією коронавірусу. Ми закріпили свій статус базового аеропорту для кількох регіонів і зберегли всі напрямки і співпрацю з усіма перевізниками. Більше того, ще й розширюємо мережу нових напрямків – у найближчих планах польоти до Києва та Одеси. Також ми працюємо над доступністю квитків, - зазначив Андрій П’ятницький.

Окремо перший заступник міського голови зупинився на актуальних питаннях розвитку міського комунального транспорту в Запоріжжі. Міський голова поставив завдання провести детальне обстеження пасажиропотоків. Зараз тривають переговори з двома потужними європейськими банками щодо транспорту, який буде обслуговувати комунальні маршрути. У лютому завершилась реалізація програми встановлення приладів безконтактної оплати проїзду в комунальному громадському транспорті, яка стартувала в серпні минулого року. Комфорт і безпека – це два головні критерії, за якими буде розвиватися громадський транспорт міста – і не лише комунальний. Міська влада буде вкладати договори з компаніями-перевізниками і суворо стежити за виконанням усіх умов, щоб попередити надзвичайні ситуації, як, наприклад, нещодавня ДТП з маршрутним автобусом №81.

Гість і ведучий обговорили напрямки розвитку Запоріжжя. Це відновлення 12-го маршруту трамваю, площі Запорізької, благоустрій парків Шевченка і Шмідта, розчищення балки Сухої, розвиток мережі Центрів надання адміністративних послуг. Окрім цього, зараз триває великий аудит комунальної власності для того, щоб кожен об’єкт міста приносив користь бюджету.

Також Андрій П’ятницький відповів на запитання містян, які вони ставили телефоном прямого ефіру і в соціальних мережах. Телеглядачів турбували проблеми безоплатного проїзду пенсіонерів у комунальному транспорті, транспортного забезпечення віддалених мікрорайонів, перехід з 26 лютого до адаптивного карантину через розповсюдження коронавірусу, які зміни чекають містян у зв’язку з новим рівнем карантинних обмежень та інші актуальні питання життєдіяльності міста.