У Запоріжжі прибирають на дорогах, тротуарах, зупинках транспорту

26.02.2021 13:25

Під час зимових опадів дорожники забезпечували життєдіяльність міста - розчищали дороги, пішохідні зони, зупинки громадського транспорту від снігу та посипали їх антиожеледними матеріалами. Зараз завдання комунальників прибрати місто від сміття та посипальних матеріалів.

Близько 70 фахівців КП «ЕЛУАШ» задіяні в прибиранні міста. Розроблено графіки, роботи ведуться у всіх районах. Дорожники прибирають сміття та посипний матеріал, який використовувався під час снігопаду і ожеледиці на дорогах, тротуарах і зупинках. У прибиранні задіяна спецтехніка підприємства - прибиральна техніка, трактори, самоскиди для вивезення сміття на полігон ТПВ.

Бригади працівників займаються прибиранням як рано вранці, так й вночі. Працюють в посиленому режимі, щоб привести місто в порядок якнайшвидше.

Сьогодні з ранку комунальники розпочали розчищення тротуарів та автомобільної дороги на проспекті Соборному.

- Як тільки погода почала поліпшуватися, ми розпочали комплексне прибирання посипальних матеріалів. Тому що розуміємо, що вони створюють бруд після того, як сніг почне танути. За добу прибираємо близько 70 тисяч квадратних метрів тротуарів. Робимо це вручну. Автомобільні ж дороги розчищаємо механізованим методом із застосуванням спецтехніки. За сьогоднішній день плануємо прибрати 70% доріг на проспекті Соборному, - розповів начальник ділянки КП "ЕЛУАШ" по Вознесенівському району Максим Кікош.

Прибирання міста триває. Після проспекту Соборного працівники підприємства «ЕЛУАШ» перейдуть на Набережну магістраль, бульвар Шевченка, проспект Маяковського і вулицю Лермонтова.