З Запоріжжя тепер можна буде літати до Одеси та Львова

01.03.2021 14:12

Вже з 29 травня запоріжці та мешканці сусідніх областей зможуть з Міжнародного аеропорту «Запоріжжя» полетіти до Одеси та Львова. Вартість квитків складатиме від 609 гривень. Про це написав на своїй публічній сторінці у соціальній мережі «Фейсбук» міський голова Володимир Буряк.

Навіть в умовах коронакризи запорізький аеропорт продовжує розвиватися. Зокрема цього року Міжнародний аеропорт «Запоріжжя» планує обслужити 550-570 тисяч пасажирів, що перевищує не лише показники «кризового» 2020, але й 2019 року. Досягти цього планується у тому числі й за рахунок відкриття нових та відновлення роботи призупинених рейсів. Важливим кроком у цьому напрямку має стати відкриття двох нових внутрішніх рейсів українського лоукосту SkyUp.

Міський голова Володимир Буряк повідомив сьогодні на своїй публічній сторінці у соціальній мережі «Фейсбук», що з 29 травня з Міжнародного аеропорту «Запоріжжя» можна буде літати до Одеси та Львова. Рейси здійснюватиме авіакомпанія SkyUp щосереди та щосуботи. Вартість квитків – від 609 гривень.

Міський голова наголосив, що це саме ті внутрішні напрямки, про відкриття яких просили не лише запоріжці, а й мешканці інших міст. Адже раніше, наприклад, до Львова можна було літати тільки з Києва. Володимир Буряк також зазначив, що з 28 травня стартує рейс «Запоріжжя – Батумі» (вильоти – щовівторка, щоп’ятниці та щонеділі).

Нагадаємо, завдяки реалізації міської програми розвитку аеропорту, яка була розроблена за дорученням міського голови Володимира Буряка, за кілька років було відремонтовано злітно-посадкову смугу, збудовано сучасний пасажирський термінал, який розпочав працювати минулого року, продовжується оновлення світлосигнального та радіотехнічного обладнання аеропорту, розвиток його інфраструктури. Були відкриті нові рейси та напрямки.

Головне, що запоріжці та мешканці сусідніх областей отримали можливість літати за поміркованими цінами не лише до Києва, але й до багатьох країн світу. На жаль, епідемія коронавірусу змусила призупинити роботу або перенести відкриття багатьох рейсів. Однак у Запоріжжі не планують зупинятись на досягнутому. Запоріжці впевнені, що відкриття рейсів до Одеси та Львова стане важливою подією не лише для міста, але й для Запорізької області, сусідніх регіонів.