Очільник Комунарського району звітував про результати роботи у 2020 році

02.03.2021 15:36

Голова районної адміністрації Запорізької міської ради по Комунарському району Олександр Кузьмін підбив підсумки попереднього 2020 року та проінформував присутніх про плани з благоустрою та розвитку району на поточний рік.

У 2020 році чимало уваги приділялось внутрішньоквартальним дорогам. Зокрема відремонтовано 8740 кв. м внутрішньоквартальних доріг та проїздів. Також виконано роботи з ремонту тротуарів на площі 2675 кв. м, асфальтування 1733 кв. м. доріг приватного сектору. Окрім цього, оновлено схеми організації дорожнього руху на трасі міжнародного значення М-18 та на вул. Автозаводській.

Також у 2020 році облаштовано дві зупинки громадського транспорту сучасними павільйонами очікування по вулицях Ситова, 2 та Європейській, 4. Минулого року було введено в дію новий світлофорний об’єкт на перехресті вулиць Юності та Біломорської, відновлені 250 одиниць малих архітектурних форм в парках району.

Візитною карткою району став парк ім. Гагаріна. Наразі триває його реконструкція. У 2020 році тут встановлено новий дитячий майданчик та підключено 35 опор зовнішнього освітлення.

Районною адміністрацією вживаються заходи з ремонту та обслуговування дитячих та спортивних майданчиків: у 2020 році їх відремонтовано 60.

У 2021 році планується продовжити покращувати благоустрій в районі. Зокрема серед пріорітетних напрямків - продовження реконструкції парку ім. Гагаріна, облаштування спортивних майданчиків, капітальний ремонт мосту через річку Мокра Московка, продовження реконструкції вулиці Російської, капітальний ремонт тротуарів та внутрішньоквартальних доріг, продовження розчистки русла балки Сухої в районі Дослідної станції тощо.