Запоріжжя та Угорщина працюватимуть над реалізацією спільних проєктів

02.03.2021 15:30

Міський голова Володимир Буряк зустрівся сьогодні з Надзвичайним та Повноважним Послом Угорщини в Україні паном Іштваном Ійдярто. Під час зустрічі обговорили перспективи співробітництва Запоріжжя та Угорщини у реалізації перспективних проєктів у різних сферах.

Сьогодні у Запоріжжі з робочим візитом перебував Надзвичайний та Повноважний Посол Угорщини в Україні пан Іштван Ійдярто. Зокрема він передав у подарунок 2 апарати ШВЛ двом запорізьким лікарням, подарунки кільком багатодітним сім’ям вимушених переселенців, які проживають у Запоріжжі. Також у рамках візиту відбулась зустріч міського голови Володимира Буряка та Посла Угорщини.

Міський голова подякував Іштвану Ійдярто за допомогу, яку Угорщина надала запорізьким лікарням, зокрема передачу апаратів ШВЛ. Володимир Буряк наголосив, що у Запоріжжі в останні кілька років багато уваги було приділено розвитку медицини - як первинної, так і лікарень. Ремонти амбулаторій та центрів ПМСД, закупівля сучасного обладнання. Також багато зроблено і у рамках боротьби з коронавірусом. При цьому місто переважно розраховує на можливості власного бюджету.

Також міський голова зупинився на міських програмах, які успішно реалізовувалися в останні роки. Розвиток аеропорту, програма «Запорізький трамвай», оновлення громадського транспорту, програма «Безпечне місто» та ремонт міських доріг, розвиток міської інфраструктури. Подією для Запоріжжя став початок співробітництва з відомим угорським лоукостом WizzAir.

Надзвичайний та Повноважний Посол Угорщини в Україні пан Іштван Ійдярто висловив свою думку з приводу результатів співробітництва Запоріжжя та Угорщини, зупинився на результатах сьогоднішнього візиту. Окремо Посол Угорщини наголосив, що у Запоріжжя та Угорщини є успішний досвід співробітництва у гуманітарній сфері, а угорська сторона зацікавлена у поглибленні та продовженні співробітництва за різними напрямками. Не лише у гуманітарній, медичній, але і в освітній, туристичній сферах, впровадженні спільних проєктів.

Міський голова Володимир Буряк зі свого боку зазначив, що запоріжці також зацікавлені у співробітництві, у реалізації конкретних проєктів, які принесуть реальний результат.

- У вас є пропозиції щодо співробітництва у різних сферах. Зі свого боку у Запоріжжя є власні проєкти, які планується реалізувати. Пропоную створити невеличку робочу групу, до якої увійдуть представники обох сторін. Опрацювати всі пропозиції які є, обрати з них один-два конкретних проєкти, над реалізацією яких можна буде у подальшому спільно працювати, - сказав Володимир Буряк.