Очільник Вознесенівського району відзвітував про результати роботи за 2020 рік

05.03.2021 10:05

Вчора, 4 березня, голова Вознесенівської районної адміністрації Олександр Ніколаєнко звітував перед громадськістю про результати роботи за 2020 рік. Захід відбувся з дотриманням усіх карантинних вимог.

Зокрема минулоріч у районі велика увага була приділена озелененню місць відпочинку громадян, утриманню та ремонту малих архітектурних форм, доріг, тротуарів та пішохідних доріжок, а також санітарному стану територій.

Із залученням підрядних компаній велася системна робота з кронування й видалення аварійно небезпечних дерев. Так, впродовж 2020 року були обрізані близько 200 дерев, ще понад сотню – видалено. Для збереження належного екологічного стану були висаджені більше 60 хвойних порід.

Значну увагу в 2020 році приділено відновленню дорожнього покриття. В межах фінансування було виконано поточний ремонт методом відсипки одоріг приватного сектору, а по району загалом відремонтовано майже 13 тис. кв. м внутрішньоквартальних доріг, 6 тис. кв. м тротуарів.

У 2020 році тривала активна боротьба з карантинними рослинами. Механічним методом, у тому числі в межах «білих плям», небезпечний бур’ян видалили на загальній площі 106,8 га.

Продовжується робота з благоустрою, зокрема демонтаж незаконно розташованих та встановлення тимчасових споруд нового архетипу відповідно до вимог концепції «Код міста». Так, впродовж 2020 року на території району було демонтовано 14 об’єктів, ще 30 тимчасових споруд замінено на новий архетип.